De juiste verkoop van je huis

Hoe Juist® jouw huis betrouwbaar, snel en zonder gedoe verkoopt

Huis verkopen met Juist Makelaars: zo werkt dat

Jij wilt je huis verkopen? Juist Makelaars is dé ervaren NVM-makelaar van Flevoland en ‘t Gooi met 20 jaar ervaring in het verkopen van huizen. De verkoop van jouw huis begint met de juiste aandacht. We nemen ruim de tijd voor een persoonlijker advies. Juist op de momenten dat je een verkoopmakelaar écht nodig hebt, zijn we er voor jou.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Wat er komt kijken bij verkoop van jouw huis?

Bij de verkoop van je huis komt er veel op je af. Wij ondersteunen je van A tot Z bij de verkoop van jouw woning. 

  • Uitgebreide persoonlijke intake zonder kosten
  • Presentatie woning / aanbieden
  • Bezichtigen
  • Onderhandelen
  • Koopovereenkomst
  • Overdracht

Persoonlijke intake zonder kosten

Bij Juist weten we precies hoe het is om je huis te verkopen. Je leven staat op zijn kop en je wilt weten waar je aan toe bent. Daarom vinden we het extra belangrijk om een persoonlijk gesprek met je te hebben. Dat gaat verder dan alleen praten over de prijs. 

We verplaatsen ons in mens en huis voor het maken van een sterk verkoopplan. We stellen vragen die er echt toe doen, geven je advies over de juiste verkoopprijs en praktische tips om je huis zo optimaal mogelijk verkoopklaar te maken.

Ook zorgen we dat je niet voor verrassingen komt te staan, juist in deze snelle en hectische woningmarkt. We staan altijd naast en achter je. 

Presentatie woning en aanbieden

Juist Makelaars heeft de juiste kennis en creativiteit voor het verkopen van jouw huis.

Dankzij onze tools en uitgebreide lokale netwerk en NVM-database kun je altijd jouw huis verkopen voor de juiste prijs en de meest gunstige voorwaarden.

Bezichtigingen

Bezichtigingen zijn enorm belangrijk in het verkoopproces. Terwijl de meeste makelaarskantoren dan uurtje factuurtje rekenen, nemen wij dan juist de tijd om om zo alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. We geven altijd na de bezichtiging een telefonische terugkoppeling om de spanning weg te nemen. We ontzorgen je stap voor stap.

Onderhandelen

Juist Makelaars heeft dit al honderden keren gedaan. Wij onderhandelen altijd namens jou. We kennen de lokale situatie en weten precies wat er bij de verkoop van een huis komt kijken.

Ondertekening van koopovereenkomst

Wanneer jij en de koper het eens zijn over de prijs, opleverdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken, dan is er overeenstemming bereikt. 

Wij als NVM verkoopmakelaar leggen de gemaakte afspraken vast in een koopovereenkomst en zorgen dat je precies weet waar je voor tekent.

Overdracht

Is alles helemaal rond? Dan helpt Juist Makelaars je met de voorbereiding van de overdracht bij de notaris. 

Wij zorgen ervoor dat je geen belangrijke stappen mist en dat alles tijdens  de overdracht van de woning op rolletjes verloopt en de champagne eindelijk open kan.

Benut al jouw mogelijkheden bij de verkoop van jouw huis

Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak met ons.

Vaak gestelde vragen

Wat is NHG?

De NHG-kostengrens is verhoogd om de garantie toegankelijk te houden bij de gestegen huizenprijzen. In 2022 kun je daarom een NHG-hypotheek afsluiten voor een huis tot 355.000 euro. Bij energiebesparende maatregelen is de NHG-kostengrens dit jaar 376.300 euro.

Wat zijn de kosten koper en wie betaalt deze kosten?

Onder de kosten koper (k.k.) vallen de kosten die de overheid koppelt aan de overdracht van een woning:

  • overdrachtsbelasting, op dit moment is dat 2% over de koopsom bij een woning; 8 % over de koopsom bij een woning niet voor eigen gebruik.
  • notariskosten voor het opmaken en inschrijven van de koopakte, leveringsakte en eventueel een hypotheekakte;
  • kosten van het inschrijven in het kadaster.

Bovenstaande kosten zijn voor rekening van de kopende partij. De courtage van de verkopend makelaar is voor rekening van de verkoper. De verkopend makelaar behartigt de belangen van de verkoper. De makelaarscourtage van de aankopend makelaar komt voor rekening van de koper.

Klaar voor de juiste verkoop van jouw huis?

Neem contact met ons op en ontdek jouw mogelijkheden.